Tuesday, October 31, 2006

These are a few of our favourite things

Animal
I: froggie yg colourful
E: bird

Fruit
E:pic and ciku
I : grapes and peaches

Colour
I: purple n black, berry berry colours like magenta, burgundy, raspberry, plum, blueberry..
E: white and gold, earth color

Flower
E: melur, white flowers
I : iris, carnations, purple flowers

Natural phenomenon
E: sunset, color langit before hujan
I : full moon rising by the beach, starry starry night (enol pun suka juga! Hehe)

Food
E: tuna sushi, pasta, laksa johor yang sedap, nasi goreng abah, rojak Karim, nasi lemak seksyen 11, kuetow kungfu, char kuetow (kesimpulannye aku suka makan yang sedap2!) ( irin: tp apsal ko kurus hah?????)
I: lakse johor mak, cheese nan tandoori, nasi daun pisang sri paandi, food dining hall TKC (e: enol pun suke!!! Makcik I love uuu!!!) ice cream dan chocolate, terung goreng belada, tofuuuuuu bantal, ayam ayam n ayam……

Places
I: islands, beach, waterfall, lakes
E: tepi pantai, atas bukit

Tempat yg teringin nk pegi
I : new Zealand, South Africa, India, Morocco, Mekah (dh pg tp nk lg), diving kt sipadan, jamaica, Thailand, bali…..
E: san Francisco, Cameron highland (i: ala ciannye, nanti kite gi eh?) Europe, mekah, mesir- nak tgk pyramid!!!,

Movies
I: yasmin ahmad’s, m night shamalan’s, semua dance movies, shrek, R+J, Shakespeare in love
E: filem yang ada Leonardo de Capri sume aku suke!! Citer p.ramlee yang komedi, bawang putih bawang merah-latifah omar, citer2 romantic comedy macam notting hill, 10 things I hate bout u, love letter-citer jepun, Japanese animation movies, kuch kuch hota hai, taal, baaaaaanyak lagi…..

Books
E & I : HARRY POTTER!!!!!!!!!!!!!

E: citer2 sherlock holmes, taro si anak naga, god of small things, cinta abadi
I: secret garden, Tuesdays with morrie, curious incident that killed the dog in the night, anansi boys, pesanan dari gunung ledang by enol’s mum, enid blyton faraway tree n malory towers


Lagu yg forever ever minat
I : layar impian ella, angel monica, angel sarah mclachlan, butterflyz Alicia keys, butterfly Mariah carey, so7 buat aku tersenyum, sountrack walk to remember n practical magic, n sync punye lagu slow, lagu yg make me wanna dance….
E: peter pan-mimpi yang sempurna slow version, too phat- clap to this, lagu-lagu bsb (i: bsb rules!!), innuendo’s


Orang (x msk family dan kengkawan rapat atau boyfren ok)
I : Frank cho n liberty meadows, Gilmore girls, zahim al bakri, yasmin ahmad, van gogh, m night shamalan, m nasir, Madonna, Rupert everett, ella, Lat, Stefan sagmeister, Edward furlong, Tun m, einstein, pompuan cun yg sexy like Carmen Elektra, monica belluci, Natasha Hudson, maya Karin, Jessica alba, BRANDY LIBERTY MEADOWS!!!

E: johnny depp, leo d c, matt damon, tun M, jk rowling (irin pun!!!) bipasha basu, rani mukherjee, wanita cantik dan bergaya

Aktiviti
E: berangan, menulis, membaca, ambil gambar, menonton cerita yang best, travel, berlari, memikirkan idea-idea untuk membuat dunia lebih best, merasai angin laut, main hujan, driving, lepak with my good friends, baca komik conan
I : terbang, makan, mimpi, dreaming (cam skrg ni la), collecting quirky colourful useless stuff, borak, read, write, design, swim, laugh, tgk orang cantik, bercinta, travel, dance, ideation, baring tgk stars, play wit my anak buah

Objek Idaman
I : Mac baru yg dual core, rumah cum studio sendiri, bmw mini, koleksi buku yg byk, starry night painting van gogh, ipod, digicam n videocam.

E: digital camera yang best, rumah, kereta buruk untuk travel ke seluruh dunia,


Kerja idaman
I: designer cum educator, pemilik bisnes stationery n t shirt, hos rancangan food/ travel or design, penjual kopok lekor.

E: penulis, dan domestic engineer (housewife yang mengontrol segala objek dan makhluk di dalam rumah tangga)



Right now I want…..
I: to go on a shopping spree n go to redang island!!!!

E: aku nak makan sushi, laksa johor laksa shack (rujuk kat atas)



I paling benci….
I: smokers. liars, mean people, gaduh ngan mak.

E: diri sendiri yang pemalas dan menganggur ☹, orang-orang jahat yang menganiaya orang lain especially aku



If only…..
I : I cud have the body of Brandy liberty meadows.

E: I cud be sure when I die I go straight to heaven… *sigh~
(i: alaaa… apsal jwpn die lg best ek??? Hmph, name pun penulis….)


I wish…
I : I don’t hve to go to work tomorrow

E: i have somewhere to go to work tomorrow!!!



E: I love irin because….. hmmm….. hmmm……. Hmmmmm… hmmmm.. ( i: BERUK!!!!) hmmm…hmmm because I love irin!!!! Yeee!
I : I love enol because die je gile enuff to layan me to do this useless thingy.

3 comments:

Anonymous said...

something to light up myday dikala tgh lecture.te fun thing to do kalau lecture guna i/net!muahahahaaaaa ~shafik afendu surkery~

Anonymous said...

salah eja nama sendiri la.bunyi macam jedi la pulak

enol said...

huhahuhahuhaha!! seronok tau main bende ni.. :-)